Open/Close Menu Строителство от ново поколение

Контакт с нас:
+359 2 426 73 61

За повече информация:
Пишете ни

Днес беше съобщено, че първите търговски офиси в The Opus вече са отдадени под наем, някои от които включват мащабни мултинационални компании и бутикови творчески агенции.

Проектиран от покойната Дама Заха Хадид за разработчик Omniyat, емблематичната структура, която остава в светлината на прожекторите, тъй като за първи път бе открита по време на работа в Британския музей в Лондон през 2007 г. Световната финансова криза през 2008 г. доведе до замръзяване на строителството, като през това време инвеститорът се възползва от възможността да преосмисли своите цели за проектиране и предназначение на сградата.

С основното ядро ​​на сградата, което вече е в експлоатация, беше взето решение да се премине от първоначалната концепция, която представяше само търговски и офис пространства, и да предпочете по-скоро предложението за смесено ползване.
Първият дизайн на сграда на Заха Хадид за Дубай към момента включва 56 000 кв. м. офис пространство, с бутиков петзвезден 93-стаен хотел и 90 жилища от висок клас. Водещата луксозна международна хотелска верига ME приключи сделката за управление на хотелския компонент под марката „Melia“.

Сградата е била обект на голямо вълнение в Дубай, тъй като става първият построен проект на Заха Хадид в емирството. Въпреки, че Архитектурното студио е автор на проекта за брилянтния мост Шейх Зайед в Абу Даби, изненадващо изобилие от високи сгради в Дубай никога досега не е включвало творение на известния архитект Хадид – въпреки няколко предложения, които останали на концептуални етапи.

© - Всички права запазени.